tisdag 1 februari 2011

Tekakor med havregryn i...

..ett saftigt och mycket gott bröd.

 Recepet har jag funnit hos Söta saker... men  det är inget nytt brödrecept för mej, eftersom min mamma har bakat dessa och bakar dem fortfarande och även jag har bakat dem förut.

Det blev en påminnelse om vad goda de är, när jag såg recepetet hos SÖTA SAKER...så testa och njut..  

Tekakor.
ca 25 -30 st beroende på hur stora man vill ha dem.
3dl havregryn
5 dl vatten
100 g smör
5 dl mjölk
2 paket  jäst
1 dl socker eller sirap
1 tsk salt
ca 2 l vetemjöl
.
Koka samman havregryn och vatten till en gröt.
Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter.
Blanda i mjölken och smula därefter ner jästen och rör tills den löser sig i gröten.
Rör ner socker eller sirap och salt och arbeta därefter ner vetemjölet.
Använd så mycket som behövs för att få en fin degkonsistens där degen släpper bunken.
Jäs alltsammans under duk i 30 minuter.
Baka ut till små bullar, platta eller kavla dem till runda platta tekakor och
lägg på plåt med bakplåtspapper.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk.
Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter

Pia...

1 kommentar: