onsdag 19 januari 2011

 Choklad & chiliskorpor ...ca 40 st

100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl fintvetemjöl
1 tsk vanillinsocker

3 msk av smaktillsatserna ( lavendel, ros, kardemumma,chili tar man lite mindre av. Jordnötter eller stötta polkagrisar tar man lite mer av.)
Choklad i knappar, bitar eller rivet..ca 1/2 dl - 1 dl.. efter behag..

Rör smör och socker, tillsätt äggen vispa lite kraftigare.
Blanda de torra ingredienserna samt smaktillsatsen, arbeta in i degen. Tillsätt ev mer mjöl. Degen ska inte vara för lös.
Dela i 3 längder och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min .
Låt längderna svalna lite och sneskär sen i 2 cm breda bitar.
Torka skorporna i eftervärme med ugnsluckan lite på glänt.
Doppa ev, de torkade skorporna i smält choklad.

Det är enkelt att baka dessa skorpor. Spröda och goda... 
Pia...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar