måndag 8 augusti 2011

Blåbärsskorpor  35-40 st.

  • ca 5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 -1 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ca 1 dl torkade blåbär (som oftast är lite sötade)
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Klicka i det rumsvarma smöret och arbeta ihop till en deg (antingen med matberedare eller elvisp) till en smulig massa. Tillsätt ägg, mjölk och de torkade blåbären och arbeta vidare till en deg. Ta upp den på mjölat bakbord och ta eventuellt mer mjöl om det behövs.
Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till smala längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Minska ugnsvärmen till 75 grader. Torka skorporna i ugnen ett par timmar.

Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar