105 gram rumsvarmt smör
210 gram råsocker
2 ägg
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 tsk mald kardemumma
3 krm ekologiskt vaniljpulver, jag tog vaniljsocker istället
210 gram råsocker
2 ägg
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 tsk mald kardemumma
3 krm ekologiskt vaniljpulver, jag tog vaniljsocker istället
360 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör och socker.
Vispa ned äggen ett i taget.
Blanda sedan de torra ingredienserna, och rör ihop alltsamman.
Dela degen i två bitar.
Dela degen i två bitar.
Rulla ut dem på bakplåtspaper på en plåt, och platta ut dem.
Grädda i cirka 14 minuter.
Grädda i cirka 14 minuter.
Stäng sedan av ugnen, och ta ut plåten.
Dela sedan skorporna, placera ut dem på plåten, och ställ in dem i ugnen igen i fem minuter.
Låt dem sedan svalna på plåten. Förvara dem i en tätslutande burk, så håller skorporna sig krispiga.
I min ordinarie blogg Vardagsrummet har jag visat receptet förut och du kan läsa om det här.
Pia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar