onsdag 22 september 2010

Chokladskorpor

225 grader, ca 40 st stora eller ca 70 st mini.
ca. 1 dl hackad mörk choklad..jag tog lite mindre:)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg.

Gör så här:
Hacka chokladen grovt.
Blanda mjöl med bakpulver i en egen skål.
Rör matfett och socker poröst,
tillsätt ett ägg i taget.
Tillsätt därefter de andra torrvarorna och
arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela den i delar (3-4) och rulla dem till längder,
lägg på bakpappersklädd plåt.
Platta till dem något.
Grädda i mitten ca 10 min tills de fått lite färg,
tag ut plåten och skär i sneda småbitar, efter att de svalnat något.
Sänk värmen till 100 gr och sätt in dem igen på eftertorkning ca 1 tim och 15 min.....

Hur smakar chokladskorporna då?..
Mycket gott:)..Choklad är alltid gott och  är kanske goast till en kopp kaffe.


Pia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar