fredag 24 september 2010

Äpple & kanelskorpor...

..en doft av äppelpaj sprider sej  i huset när man bakar dessa skorpor,  inte helt fel :)...
De innehåller mindre fett och socker, än vad de flesta skorpsorter gör. Beror lite på om hur sött äppelmoset är också.

30 stycken  stora eller ca 50 st. "mumsbitar"
  • ca 5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 75 g margarin
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3-4 msk äppelmos  och ev. ett rårivet äpple

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda de torra ingredienserna i matberedarens skål.
  • Klicka i det rumsvarma matfettet och kör till en smulig massa.
  • Tillsätt ägg, mjölk och äppelmos och kör till en deg.
  • Ta upp den på mjölat bakbord och ta eventuellt en handfull mer mjöl om det behövs.
  • Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till smala längder.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 15 minuter.
  • Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar.
  • Minska ugnsvärmen till 75 grader.
  • Torka skorporna i ugnen ett par timmar eller mer,  tills de är riktigt hårda.
  • Jag brukar torka dem under natten och ugnsvärmen sänkt till 65 grader.
...Pia
Ps...Receptet är hämtat från Ica-Kuriren ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar