torsdag 25 november 2010

Saffransskorpor




 Ingredienser till SAFFRANSSKORPOR

1 pkt. saffran

4,5 dl strösocker

400 g smör

17 dl vetemjöl

3 msk bakpulver

4,5 dl mjölk

1 ägg

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa saffranet och  lite socker i en mortel.
2. Vispa rumstempererat smör och strösocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör samman smörblandningen, mjölet, saffranet och mjölken. Bearbeta till en deg.
3. Forma till längder, 3 längder på varje plåt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och pensla med ägg.
4. Grädda i omgångar i mitten av ugnen i 20 min. Låt längderna svalna, skär dem i centimetertjocka skivor och torka i ugnen i ca 6 timmar på 75grader.... Eller  på ca 65 grader under hela natten.
Detta är en ganska stor sats.. När jag och mina jobbarkompisar bakar och säljer Saffransskorpor på julmarknaden brukar det bli 7- 8 påsar med 200 gram i varje.. Det går att bara göra en halv sats om man nu inte vill ha så mycket.. annars är utmärkt present eller julklapp  för de är supergoa
Strykande åtgång och har man en gång bakat dessa Saffransskorpor blir det garanterat fler.
Här skriver jag mer om dessa skorpor.
Pia

1 kommentar:

  1. Hej, Pia!

    Vilken otroligt fin idé med en skorpblogg! SÅ praktiskt att ha alla recept samlade på ett och samma ställe! Mera skorpor till folket, helt enkelt;) Saffransskorporna måste provas...

    Hälsar Maja!

    SvaraRadera